Villa Troldbjerge

Villa Troldbjerge

Villa Troldbjerge

I Troldbjerg Skov lidt syd for Ørslev ligger en herskabelig villa, som kaldes for "Troldbjerge". Den bliver bygget i år 1900 og placeres lige ved siden af Skovfogedboligen der oprindeligt hørte til skoven.

Det er forfatteren Carl Jacobi (1874-1938), som på dette tidspunkt ejer skoven, der står for byggeriet. Han bor her med sin familie indtil 1910.

Ved folketællingen d. 1. februar 1906 kan vi få et indblik i hvem der bor på ejendommen. Først og fremmest er der Carl Jakobi, hans hustru Rosa Jakobi og deres to børn Felix Jakobi og Anette Jakobi på henholdsvis 2 og 1 år. Derudover stuepigen Maren Hansen, Kokkepigen Trine Hansen og Kusk Johannes Hansen samt den 17 årige Agnes Jungjohann der står anført som Frøken.

I 1910 sælger Carl Jakobi skoven og villaen til Rasmus Christian Rasmussen for 95.000 kr.

Ved Folketællingen i 1911 ses at Rasmus Christian Rasmussen nøjedes med en lidt mindre husholdning end sin forgænger. Han bor selv på ejendommen sammen med en husbestyrerinde, Frida Olsen og en tjenstekarl Eval Nielsen.

I 1912 bliver han bestyrer af Gaabense Færgegård og han sælger Troldbjerg Skov og villaen til Greve Ulrik Hans Cecil Scheel for 100.000 kr.